“ΑΡΤΑΒΑΝ Ο Δ’ ΜΑΓΟΣ”

20 Δεκεμβρίου, 2022

Η γέννηση του Χριστού είναι μέγα μάθημα ταπείνωσης για όλους εμάς. Γεννήθηκε σε μια φάτνη, σε ένα παχνί να πούμε καλύτερα, για να νιώσουμε βαθύτερα την ανείπωτη συγκατάβαση του Θεού. Η μητέρα του, η υπεραγία Θεοτόκος μακριά από το σπίτι της, ξένη σε ξένο τόπο, πήγε και τον γέννησε σε ένα μαντρί. Ποιος άνθρωπος γεννήθηκε με μεγαλύτερη ταπείνωση; Η φάτνη είναι η ταπεινή καρδιά που μόνο σε αυτή πηγαίνει και γεννιέται ο Κύριος. Ας κάνουμε και εμείς λοιπόν φάτνη την καρδιά μας για να έρθει να γεννηθεί ο Χριστός. Ας γιορτάσουμε τη Γέννηση Του “εν πνεύματι και αληθεία, εν ψαλμοίς και ύμνοις και ωδαίς πνευματικαίς” και τότε και τα άλλα “προστεθήσεται ημίν”, θα μας δοθούνε δηλαδή… η χαρά του σπιτιού, της οικογένειας, της συναναστροφής, της φύσης, της αγνής διασκέδασης, γιατί όλα θα τα γλυκαίνει η αγάπη του Χριστού και θα τα ζεσταίνει η θέρμη Εκείνου που είναι ο Ζωοδότης.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Προφήτου Ηλιού Πυλαίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.Α.Π) του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη συνδιοργάνωσαν Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τίτλο “ΑΡΤΑΒΑΝ Ο Δ’ ΜΑΓΟΣ” η οποία έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου.
Στο πρώτο μέρος ακούσαμε ωδές, δοξαστικά, αντίφωνα των Προφητειών καθώς και το Απολυτικίο των Χριστουγέννων από τον Βυζαντινό Χορό των Ιεροψαλτών με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Ναού, Θεμιστοκλή Στεργίου. Στο δεύτερο μέρος, ακούσαμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Νεανική Χορωδία του Ναού και την Χορωδία “Πανόραμα-Θάμυρις” της ΚΕΠΑΠ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βίκτωρα Γλυκίδη. Ηθοποιός-αφηγήτρια η Αφροδίτη Ιωαννίδου και σολίστ ο Πρόδρομος. Στο πιάνο, η Ελεωνόρα Καλαϊτσίδου και τους χορωδούς πλαισίωσαν οι μουσικοί Παντελής Τερεζάκης και Κώστας Χανής.

Στο τέλος της Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης, τον λόγο έλαβε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού, Αρχιμανδρίτη π. Δημήτριος Τζιαφάς, ο οποίος ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και μας μίλησε για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.
Στην εκδήλωση μας τίμησε με την παρουσία του, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Ανατολή Κωνσταντινίδου, η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών, Δέσποινα Λυπηρίδου και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, Άρτεμις Αγαθοκλέους.

 

vickykanellou