Καρυοθράυστης με την υπέροχη μουσική του Ρώσου συνθέτη Tchaikovsky

18 Δεκεμβρίου, 2022

Είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Ασβεστοχώρι μας ένα πολύ όμορφο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, τον Καρυοθράυστη με την υπέροχη μουσική του Ρώσου συνθέτη, Tchaikovsky και πιο συγκεκριμένα τις αδελφές Νικολέττα και Νατάσα Μόλλιου στο πιάνο με 4 χέρια. Στο ρόλο της αφηγήτριας,η Αναστασία Μοναστηρίδου.

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, με μπροστάρη τον Δήμαρχό μας και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου και Πρόεδρο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλη Γεράνη, η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΚΕΠΑΠ) και το Δημοτικό μας Ωδείο υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ερατώς Αλακιοζίδου στηρίζει τους νέους δημιουργούς και προωθεί τους νέους καλλιτέχνες με πρωτοβουλίες όπως αυτή της Ανοιχτής Πρόσκλησης (OPEN CALL 2022).

Θα κλείσω με κάτι πιο προσωπικό. Με την αδελφή μου μεγαλώσαμε στο ίδιο δωμάτιο και παρόλο που μαλώναμε για διάφορους λόγους (π.χ. εκείνη τραγουδούσε πολύ ενώ εγώ μελετούσα πολύ – και το τραγούδι της με ενοχλούσε στο διάβασμα) και ακολουθήσαμε και διαφορετικές πορείες (αρκετά χρόνια σε διαφορετικές χώρες) παραμένουμε πολύ δεμένες. Νικολέττα και Νατάσα Μόλλιου, χτες, μας δικαιώσατε καλλιτεχνικά και σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είστε πάντα γερές και αγαπημένες και η αγάπη σας για τη μουσική να σας ενώνει πάντα όπως και όλους εμάς μαζί με εσάς.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης και η Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών και μέλος ΔΣ της ΚΕΠΑΠ, Ευαγγελία Σακαλή-Παρασκευοπούλου καθώς και ιδιαίτερα αγαπημένοι φίλοι, φίλες, δημότες και δημότισσες.

tchaikovsky02

vickykanellou