“Γυναίκα, ένα γεράνι στις γειτονιές του κόσμου”

18 Ιουλίου, 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
“Γυναίκα, ένα γεράνι στις γειτονιές του κόσμου”
Το χορευτικό τμήμα ενηλίκων Πανοράματος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.Α.Π.) του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία μια εκδήλωση αφιερωμένη στους πολλαπλούς και σημαντικούς ρόλους της γυναίκας, ως μητέρα, σύζυγος, κόρη, αδελφή, σύντροφος, εργαζόμενη και νοικοκυρά. Μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς και τα παραδοσιακά τραγούδια αναδείχτηκαν σημαντικές στιγμές της γυναίκας από τη γέννηση ως το θάνατο όπως ο «αποχαιρετισμός της νύφης» και το «νανούρισμα». Την εκδήλωση επιμελήθηκε, η χοροδιδάσκαλος του Χορευτικού Τμήματος Ενηλίκων Πανοράματος, Ιωάννα Σαμαρά και στην εκδήλωση συμμετείχε και το χορευτικό τμήμα ενηλίκων Πυλαίας της Κ.Ε.Π.Α.Π., με χοροδιδάσκαλο την Πασχαλιά Καλουπτσή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Κ.Ε.Π.Α.Π. για τον «Καλλιτεχνικό Ιούνιο 2023», τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στο Δημαρχείο Πανοράματος.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιος ΚαΊτεζίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: “Με απόλυτο σεβασμό και προσήλωση στην Πολιτιστική Κληρονομιά του τόπου μας, η Κ.Ε.Π.Α.Π. παρουσίασε μια μοναδική παράσταση που αναδεικνύει μέσα από τη μουσική μας παράδοση τη γυναίκα ως την κεντρική μορφή της ελληνικής οικογένειας και της κοινωνία΄ς. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, στους χοροδιδάσκαλους και στα μέλη των χορευτικών τμημάτων του Πανοράματος και της Πυλαίας, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ενθουσιάζοντας όλους μας στη σημερινή εκδήλωση”
Από τη μεριά της, η Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Α.Π., Βίκυ Κανέλλου είπε: «Τι όμορφη που είναι αυτή η παρομοίωση της γυναίκας με το αειφόρο και αειθαλές γεράνι! Με λίγο πότισμα το γεράνι ανθίζει και ξανανθίζει και γίνεται το όμορφο στολίδι του σπιτιού μας. Τίποτα δε το σταματά παρά μόνο η παγωνιά. Έτσι και η γυναίκα είναι το στολίδι του σπιτιού… εκείνη στήνει το σπιτικό, το συντηρεί και το ομορφαίνει. Και όσο δέχεται λίγη φροντίδα από τον αγαπημένο της ή τα άλλα μέλη της οικογένειας της, ένα ελάχιστο πότισμα της ψυχής της, τόσο εκείνη δίνει απλόχερα, γενναιόδωρα και ασταμάτητα. Δίνει στο σύντροφό της, στα παιδιά της και στους ηλικιωμένους γονείς. Μόνο η παγωνιά τη σταματά, τη μαραίνει.»
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιπεριφερειάρχης, Σωκράτης Δωρής και οι αντιδήμαρχοι, Ελένη Γιαννούδη και Βίβιαν Λιόλιου.
Ευχαριστούμε πολύ τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος που ήταν κοντά μας για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

xoreutiko-tmima-03

vickykanellou