Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας

18 Ιουλίου, 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας.
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην έκθεση Ζωγραφικής των παιδικών πολιτιστικών τμημάτων Πανοράματος και των τμημάτων Αγιογραφίας ενηλίκων της Κ.Ε.Π.Α.Π. Μικροί και μεγάλοι παρουσίασαν τα έργα τους σε συγγενείς, φίλες και φίλους που ήρθαν άλλοι από πιο κοντά και άλλοι από πιο μακριά για να τα θαυμάσουν.
Η Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Α.Π., Βίκυ Κανέλλου επισκέφτηκε την έκθεση, είδε τα έργα, συνομίλησε με μικρούς και μεγάλους, απένειμε βεβαιώσεις παρακολούθησης των τμημάτων στον καθένα και στην κάθεμια ξεχωριστά και απύηθηνε χαιρετισμό. Μεταξύ άλλων είπε:
«Η απεικόνιση ενός προσώπου είναι η προσπάθεια αναπαράστασης αυτού του προσώπου ώστε να το αισθανόμαστε κοντά μας, να το θυμόμαστε τακτικά, ίσως και να του μιλάμε, να μην το ξεχάσουμε ποτέ. Αγιογραφία είναι η απεικόνιση ιερών προσώπων ή γεγονότων με τα οποία θέλουμε να αναπτύξουμε μια σχέση σεβασμού, αγάπης οικειότητας, μια σχέση ζωής. Αποτυπώνοντας τη μορφή τους με όση ικανότητα και τέχνη μπορεί ο κάθε δημιουργός συγχρόνως στρέφει σ’ αυτούς την μυστική του ικεσία, κατευθύνει τη νοερή του προσευχή, ζει μαζί τους κάποιες ώρες της ζωής του. Πόσο υπέροχη είναι λοιπόν αυτή η τέχνη, δεν χρειάζονται άλλα λόγια για να το υποστηρίξω. Γι’ αυτό και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη που έχουμε πλέον στο Δήμο μας τη δυνατότητα μαθητείας στην τέχνη της Αγιογραφίας… Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στη Χρυσάνθη Πεταλωτή η οποία ανέλαβε τη διδασκαλία των τμημάτων καθώς και την επιμέλεια της έκθεσης και σε όλους εσάς που μοιραστήκατε τα έργα σας μαζί μας. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω θερμά, το Δήμαρχό μας, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη που στηρίζει κάθε δράση της Κ.Ε.Π.Α.Π.»
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Κ.Ε.Π.Α.Π. για τον Καλλιτεχνικό Ιούνιο 2023 και ήταν κοντά
μας η αντιδήμαρχος, Βίβιαν Λιόλιου.

agiografia01

vickykanellou