Οι χορωδίες τραγούδησαν το “Γειά σου Χαρά σου Βενετιά”

18 Ιουνίου, 2023

Μέρα 1η, 09.06.2023, Επιμέλεια: Ηρακλής Παναγόπουλος
Aνοιχτό Αμφιθέατρο Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας

Συμμετείχαν:
1. Παιδική Χορωδία 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς
2. Παιδική Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Εκπαιδευτηρίων “Ο Απόστολος Παύλος
3. Παιδικές χορωδίες Κ.Ε.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη & Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης
4. Χορωδία Μακρύγιαλου Δ.Ε. Μεθώνης, Δήμου Πύδνας Κολινδρού
5. Χορωδία “Τιμίου Σταυρού” Ωραιοκάστρου & “Συλλόγου ΕΜΑΣ” Παλαιοκάστρου
6. Μικτή Χορωδία Κ.Ε.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη


Στο τέλος όλες μαζί οι χορωδίες τραγούδησαν το “Γειά σου Χαρά σου Βενετιά” και καταχειροκτροτήθηκαν από το κοινό το οποίο απόλαυσε μια υπέροχη μουσική βραδιά.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.Α.Π.) του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη για τον Καλλιτεχνικό Ιούνη 2023. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών καθώς και η αντιδήμαρχος παιδείας, υγείας και κοινωνικής απασχόλησης Ελένη Γιαννούδη, η αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού, Ανατολή Κωνσταντινίδου και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πυλαίας, Βασίλης Αζάς.
«Είναι ιδιαίτερα όμορφο το θέαμα των μικρών παιδιών που στήνονται στη σκηνή με προσοχή και αγωνία ταυτόχρονα, τα προσωπάκια τους ακτινοβολούν χαρά και αθωότητα και τα ματάκια τους είναι προσηλωμένα στο μαέστρο, περιμένοντας το έναυσμα για το ξεκίνημα του τραγουδιού. Τα παιδιά με την συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή κέρδισαν μουσική γνώση, πειθαρχία και άσκηση στην συνεργασία και την από κοινού δημιουργία. Ας προτρέπουμε τα παιδιά μας να συμμετέχουν σε τέτοιες όμορφες ευκαιρίες όπως η αποψινή που θα έχουμε και τη δυνατότητα να απολαύσουμε όλοι μαζί και χορωδίες ενηλίκων, οι οποίες είναι η αρμονική σύνθεση πολλών φωνών, αλλά και ο ευγενής συγχρωτισμός πολλών προσωπικοτήτων. Θερμότατα ευχαριστούμε τους μαέστρους. Είναι πολύς ο κόπος τους. Έχουν ζήλο, μεράκι και υπομονή, πολύτιμα για το έργο τους χαρίσματα. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Ηρακλή Παναγόπουλο, τον άξιο συνεργάτη μας που έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια ολόκληρη της αποψινής εκδήλωσης. Θα κλείσω με μια ευχή γιατί και κάποιος μου “μαρτύρησε” το τραγούδι που θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί στο τέλος. Να είναι τα περισσότερα τραγούδια μας όπως και η ζωή μας γεμάτα θάλασσα, Ελλάδα, χαρά και φώς». Με αυτά τα λόγια χαιρέτησε την εκδήλωση η Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Α.Π., Βίκυ Κανέλλου.

vickykanellou