Επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

22 Μαρτίου, 2023

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.Α.Π) διοργανώνει επετειακή εκδήλωση με ομιλητή τον Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Λέκτορα Διεθνούς Δικαίου.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα Χορευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑΠ Ασβεστοχωρίου, Πανοράματος, Χορτιάτη και Φιλύρου, ο Σύλλογος Γυναικών Ασβεστοχωρίου, το Χορευτικό της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου, ο Μουσικοχορευτικός Λαογραφικός Σύλλογος Ασβεστοχωρίου και η Χορωδία του Δημήτρη Κεχαγιά με τη συνοδεία της Παραδοσιακής Ορχήστρας του Αλέκου Ζώρα.
Την επιμέλεια – Παρουσίαση της εκδήλωσης έχει η Ιωάννα Σαμαρά.
Σας περιμένουμε την Παρασκευή, 24 Μαρτίου στις 8.30μμ στην Αίθουσα Πολιτισμού στο Ασβεστοχώρι.
«Κάθε χρονιά αυτές τις μέρες, η εθνική υπερηφάνεια απογειώνεται και η ευγνωμοσύνη μας προς τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης, μεγαλώνει. Σήμερα, κλίνουμε το γόνυ, τιμούμε τα ιστορικά πρόσωπα και τον αγώνα τους, τιμούμε τους μάρτυρες που έχυσαν το Αίμα τους για την ελευθερία, τιμούμε τους ήρωες μας, τιμούμε τα γεγονότα. Τιμούμε την εθνική επέτειο που οδήγησε στην απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον τουρκικό ζυγό. Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, με ομοψυχία, και ενότητα για να χαρούμε και να χειροκροτήσουμε τη νέα γενιά της πατρίδας μας να παρελαύνει με υπερηφάνεια. Παράλληλα όμως με το μήνυμα ειρήνης, στέλνουμε και ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας, σε οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

vickykanellou