«Η ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών»

14 Φεβρουαρίου, 2023

Σήμερα καλωσορίσαμε στην πόλη μας τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Πρώτα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Διοικούσας στα γραφεία της ΝΔ και ακολούθησε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Η ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Ευχαριστούμε τον Υπουργό που μας ενημέρωσε για σημαντικά θέματα ασφάλειας και είχαμε την ευκαιρία να του απευθύνουμε καίριες ερωτήσεις που αφορούν στον τομέα της δημόσιας τάξης αλλά και πιο συγκεκριμένα για θέματα αστυνόμευσης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Θέματα τα οποία είναι τόσο φλέγοντα και που διαχρονικά θα απασχολούν τον πολίτη, διότι η ασφάλεια των πολιτών και η κοινωνική ειρήνη είναι εκ των θα ουκ άνευ για μια κοινωνία ευημερίας, και παραγωγής. Όσο αισθανόμαστε ασφαλείς, τόσο περισσότερο θα μπορούμε να ασχολούμαστε με την κοινωνική συνοχή, την παραγωγή και την ανάπτυξη ώστε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι μια χώρα και μια κοινωνία με σταθερότητα και πρόοδο.
Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, απηύθυνε χαιρετισμό, έθεσε σημαντικά ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης και έκανε εξαιρετικές προτάσεις ως προς το ρόλο και τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας ώστε να αποφορτίσουμε τους αστυνόμους και να επιτευχθούν οι στόχοι της κυβέρνησης στο θέμα της ασφάλειας.
Όσον αφορά στο Νόμο 4937/2022 ο οποίος ψηφίστηκε τον περσινό Ιούνιο και αφορά στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων και αποδέσμευση προσωπικό της ΕΛΑΣ για να ασχοληθεί με παραγωγικό έργο της αστυνόμευσης, θέλησα να πληροφορηθώ για τα αποτελέσματα αυτής της νομοθετικής παρέμβασης και έθεσα το εξής ερώτημα στον Υπουργό: «Θα μπορούσατε να μας πείτε πότε θα βγούν στις γειτονιές μας οι αστυνομικοί που απελευθερώνονται από την ψηφιοποίηση και πόσοι θα είναι αυτοί;» Ο Υπουργός ήταν κατατοπιστικότατος; μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα είναι εκατοντάδες.
Ευχαριστούμε πολύ για την άψογη διοργάνωση! Και καλή σας δύναμη

asfalia-politon02

 

vickykanellou