«Σσσσ… μίλα!» η πρώτη θεατρική παράσταση της θεατρικής ομάδας του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών

5 Αυγούστου, 2023

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών συνδιοργάνωσαν για πρώτη φορά θεατρική παράσταση με μεγάλη επιτυχία. Το «Σσσσ… μίλα!» που ήταν και η πρώτη θεατρική παράσταση της θεατρικής ομάδας του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών, εντάχθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του «Καλλιτεχνικού Ιούνη 2023» της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.Α.Π.) του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και έλαβε χώρα την Παρασκευή, 30 Ιουνίου στις 9μμ στο αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής” του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος. Η θεατρική ομάδα, ονομάζεται “το Θέατρο της Πόλης” και τη διδασκαλία της ομάδας έχει αναλάβει, η Μαίρη Ανδρέου.

Τη θεατρική παράσταση «Σσσσσ… μίλα!» που αφορά στην απόδραση του μυαλού και της ψυχής, και ενθουσίασε το κοινό, σκηνοθέτησε η Μαίρη Ανδρέου.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους ηθοποιούς και συντελεστές της παράστασης. Ήταν μια παράσταση που τα είχε όλα; συναίσθημα, σημαντικά και διαχρονικά μηνύματα, υπέροχες ερμηνείες και εξαιρετική σκηνοθεσία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η σύζυγος του Δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, Αγάπη Μουσαφείρη, η Αντιδήμαρχος, Ελένη Γιαννούδη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών, Ηλίας Γκίνδης, ο Γιάννης Κεσσόπουλος, πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών και Γενικός Διευθυντής της TV100 και του FM100, η Αντιπρόεδρος του ΔΣ, Καίτη Παπαθανασίου-Κρομύτογλου και η Δημοτική Σύμβουλος, Γεωργία Βουλγαρίδου.

Θερμές ευχαριστίες στους Thess Rescue Team, με Πρόεδρο τον Παύλο Φερεκίδη, για τις υπηρεσίες τους και την πολύτιμη συνδρομή τους σε πολλές εκδηλώσεις του “Καλλιτεχνικού Ιούνη 2023” και ειδικά στην έναρξη και τη λήξη.


Την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Α.Π., Βίκυ Κανέλλου:
«Η αποψινή βραδιά είναι ιδιαίτερη…
όπως το ηλιοβασίλεμα σημαίνει το τέλος μιας μέρας και ταυτόχρονα υπόσχεται την ανατολή μιας άλλης μέρας, έτσι και η αποψινή εκδήλωση σημαίνει από τη μια το τέλος, τη λήξη όλων των εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Ιούνη 2023 του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και από την άλλη μια νέα αρχή… την πρώτη θεατρική παράσταση της θεατρικής ομάδας του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών.
Για εμένα η επιτυχία της αποψινής εκδήλωσης είναι δεδομένη. Όλοι οι συντελεστές, οι συνεργάτες, οι ηθοποιοί και η σκηνοθέτης προετοιμάστηκαν με ζήλο, υπομονή, μεράκι και πάνω από όλα, με πολλή αγάπη, για αυτό που κάνουν και είμαι σίγουρη ότι θα μας δικαιώσουν καλλιτεχνικά.
Μου αρέσει ιδιαίτερα το θέμα της αποψινής παράστασης… Απόδραση, δεσμά και ελευθερία.
Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας και φιλόσοφος Αλμπέρ Καμύ είχε πεί ότι «η αλήθεια και η ελευθερία είναι απαιτητικές ερωμένες για αυτό και έχουν λίγους εραστές».
Έτσι είναι. Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδραση είναι η επιθυμία, ο διακαής πόθος για ελευθερία. Πρέπει να το πιστέψεις, να το επιδιώξεις και να το πετύχεις. Άλλωστε, τα δεσμά όπως και τα τείχη υπάρχουν για να σταματούν όσους δε θέλουν κάτι αρκετά. Υπάρχουν για να σταματούν τους άλλους ανθρώπους.
Ευχαριστώ θερμά το Δήμαρχό μας, και Πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, Ignatios Kaitezidis – Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος στηρίζει με κάθε τρόπο κάθε εκδήλωση και νέο θεσμό πολιτισμού.»

vickykanellou