Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Πανοράματος πραγματοποιήσαμε την Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων

6 Ιανουαρίου, 2023

Στον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων «παντρεύουμε» πράγματα τα οποία για την κοινή λογική είναι ασυμβίβαστα; από τη μια, ο άκτιστος Θεός και από την άλλη, η κτιστή δημιουργία, από τη μια η θρησκευτική εμπειρία και από την άλλη, η καθημερινότητα. Είναι ένα πραγματικό πανηγύρι στο οποίο γιορτάζουμε την είσοδο της Αγιαστικής Χάρης του Θεού σε κάθε διάσταση της ζωής μας. Χρόνια πολλά, χρόνια φωτισμένα!
Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Πανοράματος πραγματοποιήσαμε την Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων με σεβασμό στην παράδοση, πολύ κόσμο και μεγάλη συμμετοχή κολυμβητών. Οι ιερείς έριξαν δύο σταυρούς και πήραν μέρος συνολικά 38 κολυμβητές, οι οποίοι χωρισμένοι σε δύο ομάδες, βούτηξαν για να πιάσουν το σταυρό. Στην πρώτη ομάδα συμμετείχαν έφηβοι και ενήλικες ενώ στη δεύτερη ομάδα μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια από τις ακαδημίες του δημοτικού κολυμβητηρίου αλλά και νεαροί δημότες.
Στην πρώτη ομάδα τον Σταυρό έπιασε ο 14χρονος Άγγελος Στεφάνου ενώ στη δεύτερη, ο 12χρονος Βασίλης Τζιντζής και ο Δήμαρχος μας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης προσέφερε από μια εικόνα στους δύο νικητές.
Θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, σε όλη την ομάδα του δημοτικού κολυμβητηρίου με επικεφαλής τη Δήμητρα Μπόρα, οι οποίοι οργάνωσαν, επιμελήθηκαν και συντόνισαν τη σημερινή τελετή του Αγιασμού των Υδάτων. Όλα πήγαν εξαιρετικά!
Ευχαριστούμε πολύ τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος με επικεφαλής τη Μαρία Κοκκίνου για την πολύτιμη συνδρομή τους.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι συνάδελφοι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι κυρίες Σοφία Σαουρίδου, Ανατολή Κωνσταντινίδου, Ελένη Γιαννούδη, Νίκη Ζώτου, Δέσποινα Λυπηρίδου και Άρτεμις Αγαθοκλέους και ο κύριος Νικόλας Παναγιωτίδης και το μέλος ΔΣ της ΚΕΠΑΠ, Μαρία Καβούνη. Επίσης οι υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Κασάπη και Λίτσα Σαχινίδου.

agiasmos-kolimvitirio-panoramatos-03 agiasmos-kolimvitirio-panoramatos-02

vickykanellou